PRESSEMEDDELELSE – budget 2017 – K: Grundskylden skal ned

For et gennemsnitligt LO-ægtepar i en lejebolig betaler nu 10.000 kr. om året i grundskyld over huslejen. En stigning på 1600 kr. på blot 4 år. Et gennemsnitligt LO-ægtepar i en ejerbolig i Rødovre betaler 25.000 kr. i grundskyld om året. En stigning på over 4000 kr. Det er et stort problem, mener den konservative gruppeformand Kim Drejer Nielsen.
”Det er umoralsk og ødelæggende, når skattestigninger trækker tæppet væk under folk, der forsøger at klare sig selv. Boligejere bliver tvunget til at sælge. Lejerne kan i nogen tilfælde få boligstøtte, men det bør ikke være et mål, at gøre folk afhængige af det offentlige, tværtimod”, siger Kim Drejer.
I forbindelse med budgettet for 2017 foreslår partiet derfor at sænke grundskyldspromillen fra 30,8 til 29,2.
”Det vil betyde, at den stigning borgerne i Rødovre ellers vil opleve i 2017 ikke vil komme til at ske. Folk ville skulle betale det samme i 2017 som i 2016. En skattelettelse er der således ikke tale om. Selv om der i sig selv ikke er noget i vejen med at lette skatten”, siger Kim Drejer. Han mener, at Rødovre som mål bør sigte efter en grundskyldspromille, der ligner den, der er i kommuner som Herlev og Brøndby.
”Det kan sagtens lade sig gøre, uden at det går ud over kernevelfærden. Vi foreslår, at fjerne det kommunale nyhedsbrev, Plant-et-træ og holde udgifterne til kommunikationsafdelingen på et 2016-niveau. Og så ønsker vi at prioritere fremtidige effektiviseringer til sænkelse af grundskyldspromillen”.
Kim Drejer Nielsen understreger dog, at der er grænser for hvor meget man kan gøre lokalt i Rødovre.
”Allerhelst så vi gerne, at grundskylden helt blev afskaffet. Det ville være en stor hjælp til mange almindelige husstande. Den kan vi ikke gøre lokalt, det kan kun folketinget. Men vi kan prioritere at modvirke skadevirkningerne. Det er det vi foreslår”, slutter Kim Drejer Nielsen.

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Kim Drejer Nielsen
24 22 79 81
kimdrejer@hotmail.com