Vision: Tryghed for de ældre, gode skoler og muligheder for alle

Konservative visioner for mere tryghed og flere muligheder i Danmark

En kommune skal stå for kernevelfærd. Ældrepleje, skoler og daginstitutioner er helt centrale velfærdsområder. Kvaliteten skal være i top ligesom tilfredsheden med den kommunale service. Når skattetrykket er så højt som i Rødovre, så er det det mindste man kan forvente. Derfor skal det være et mål, at tilfredsheden med ældreplejen, folkeskolerne og daginstitutionerne er blandt de allerhøjeste i landet.

Men velfærd er ikke kun noget, der er kommunalt eller statsligt. Velfærd er også privat. Velfærd er at man er i stand at klare sig selv, at få lov til at være sig selv og til at tage sig af sin familie.

Det offentlige skal hjælpe folk til at give dem en tryg tilværelse. Men tryghed er også at det offentlige giver plads til at folk kan indrette sig som de vil, uden for mange begrænsninger fra kommunen. Derfor skal folk have lov til at beholde en meget væsentlig del af deres egen indkomst, og derfor skal kommunen ikke blande sig unødigt i fx om folk på beskære deres træer eller have solceller på taget.